02 augustus

“ … maar kunt u mij eens vertellen hoe u dat nu straks gaat doen als uw voet geamputeerd is? … “

“ … dokter wanneer mag ik stoppen met het drinken van 1 ½ liter tomatensap; ik houd niet van tomatensap? …”

De eerste quote is een noodzakelijke ‘schokkende’ formulering om de urgentie onder de aandacht te brengen van een diabetes patiënt die van nature de prioriteit bij andere zaken legt dan zijn gezondheid. De tweede quote betreft een onbedoeld effect van een letterlijk genomen voorbeeld van een huisarts. Het inzetten van voorbeelden lijkt makkelijk, maar is heel moeilijk. Een voorbeeld komt vaak impulsief, vanuit je eigen karakter, op, maar het hangt van het profiel van de ontvanger af hoe het wordt begrepen.

DISCvision en samhealth delen de kennis die zij hebben over gedrag- en communicatieprofielen van professionals en patiënten met u. Ervaring die wij hebben opgedaan door jarenlang in de praktijk DISC onderzoek te doen naar het gedrag van patiënten bij verschillende aandoeningen, het gebruik van medicijnen en volgen van therapieën en hun communicatie met professionals. Inzichten die wij met u delen aan de hand van voorbeelden en door samen te oefenen hoe u de nieuwe inzichten in uw eigen werk kunt toepassen.

Eerst leert u uw eigen DISC profiel en de profielen van uw collega’s kennen. Na het verwerken van deze inzichten krijgt u inzicht in de gedrag- en communicatieprofielen van de patiënten bij verschillende ziektebeelden. Inzichten die we aan de hand van opdrachten samen verdiepen voor uw eigen praktijk.

Na een investering van 3 uur heeft u de volgende resultaten:

  • Inzicht in in DISC en uw eigen profiel
  • Inzicht in de samenstelling van de praktijk
  • Inzicht in het vertalen van DISC gedrag- en communicatieprofielen naar de patiënten.

U leert kijken naar de drijfveren van uw collega’s en de patiënten.

 

De ZorgconsumentOm iets meer van DISC in de zorg te lezen kunt u onze brochure ‘De zorgconsument’ downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Douwe Reitsma 06 51207194 of douwe.reitsma@discvision.nl.