Douwe Reitsma (DISCvision)

studeert Geografie, Rechten en Bedrijfskunde en werkt in verschillende beleids- en managementfuncties bij de rijksoverheid (VROM) en gemeentelijke bedrijven (GW Rotterdam). Hij wordt partner bij Kolpron Consultants waar hij verantwoordelijk is voor Management Consultancy (fusies, overnames, reorganisaties, due dilligence, internationaal) en het onderdeel Woningmarkt. Via de fusie met het Nederlands Economisch Instituut, wordt hij internationaal managing partner bij Ecorys. In 2000 besluit hij SmartAgent, een marktonderzoekbureau waarin leefstijl marktonderzoek centraal komt te staan, op te richten. Na de verkoop van SmartAgent richt hij DISCvision op. Naast de historische band met het wonen is het ondersteunen van publieke en private partijen in de zorgsector zijn specialiteit geworden. Douwe is a certified DISC trainer.

Lees meer

Andre Doffer (DISCvision)

Sinds 1988 heeft André in verschillende onderzoeksfuncties gewerkt voor ACNielsen, Marketresponse en SmartAgent. Daarnaast heeft André in 1995 VisionWorks opgericht. Een bureau dat zich de afgelopen jaren steeds verder heeft gespecialiseerd in consumentenonderzoek in leisure en retail. Welke keuzes maakt de lifestyle consument van de 21ste eeuw en welke motieven liggen hieraan ten grondslag? Bij DISCvision richt André zich op strategisch marktonderzoek waarin het begrijpen van het gedrag en de beleving consumenten centraal staat. Lees meer.

 

Herman Kok (DISCvision)

(geassocieerde partner) is primair directeur van KERN. KERN is de opvolger van de Nederlandse Raad voor Winkelcentra (NRW). Een positieverandering van de NRW die aansluit bij het geïntegreerd kijken naar het functioneren van winkelen, werken, wonen en ontspannen in het centrum van steden, wijken en buurten. KERN wil bijdragen aan het creëren van levendige centra waar alle functies gebalanceerd met elkaar vervlochten zijn. Herman is sinds 1997 actief in vastgoedonderzoek en -advies. Voordat hij de functie bij KERN op zich nam, trad hij in september 2021 in dienst bij Ellandi als Head of Research & Analytics. Zijn carrière omvatte functies in meerdere landen in Europa bij Kolpron (Ecorys), ICSC, Multi Corporation en MARK (Meyer Bergman).  Hij promoveerde in de sociale geografie aan de Universiteit Utrecht op socialistische en postsocialistische verstedelijking en suburbanisatietrends in Midden-Europa. LinkedIn